voorstelling

Zo'n 20 jaar geleden beslisten we om een hond te houden. Het werd ons al vlug duidelijk dat de Golden Retriever de ideale hond zou zijn voor ons. Na wat zoeken en ook wachten was op 29 september 2001 het grote moment eindelijk aangebroken. Arthur of the Golden Arc (roepnaam Brass) werd geboren.


Door de komst van Brass, voor beide onze eerste hond, in ons leven, ging er een totaal nieuwe wereld voor ons open. We gingen naar de hondenschool en werden er gebeten door de gehoorzaamheidslessen, het jachtgebeuren en het showen van onze hond. Wij zijn lid van de hondenclub Will to Please waar Petra ook een tijdje instructeur was.Al vlug beslisten we om een tweede Golden Retriever in ons leven te brengen. En zo kwam Aress of the Golden Arc, een teefje en nestzus van Brass, bij ons wonen. Aress heeft ons de inspiratie gegeven voor onze kennelnaam "of Aress' Garden".


In maart 2005 werd ons eerste nestje puppy's geboren. Uit dit nestje hebben we Emma of Aress' Garden gehouden.


Ondertussen is onze kennel in 2007 uitgebreid met de komst van Colette Rayleas de L'Orfillec en Dunehills Sweet Apple Pie.  En in 2012 vervoegde Daily Rays Sweet Dream, afkomstig uit Finland, onze kennel.Onze honden leven in huis, samen met ons en onze 2 kinderen van 10 jaar, Louis en Seppe. Zo maken ze 100% deel uit van ons gezinsleven.  We zijn actief bezig met onze honden op verschillende vlakken, nl. gehoorzaamheidstraining, jachttraining en show. Daarnaast worden enkele van onze honden door Catherine ingezet als therapiehond in haar werk met mensen met een vertstandelijke beperking en/of autisme.


Wij zijn een officieel erkende kennel van de Koninklijke Maatschappij St. Hubertus. Wij fokken enkel honden met officieel erkende stamboom. Dit houdt in dat de ouderdieren vrij zijn van heupdysplasie, cataract en PRA.

Als wij een nestje hebben vinden wij het enorm belangrijk dat de puppy's zich onder optimale omstandigheden kunnen ontplooien. Onze puppy's groeien op in huis waardoor ze al goed gesocialiseerd worden met de diverse geluiden en gebeurtenissen uit het dagelijkse leven.


Indien gewenst kan je bij ons ook terecht voor puppylessen en verdere gehoorzaamheidstraining, alsook voor het trimmen van je Golden.


Bij vragen rond de aanschaf van een Golden Retriever, neem gerust contact met ons op. Je bent ook steeds welkom voor een bezoekje.Petra en Catherine